Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Részesítsük előnyben a fenntarthatóságra törekvő vendéglátóhelyeket!

vissza

Ha beülünk valahova, érdemes elsősorban olyan vendéglátóhelyet választani, mely rendelkezik a Felelős Gasztrohős hálózat által kiadott Fenntartható vendéglátóhely minősítéssel, vagyis tesz például azért, hogy működése során például kevesebb hulladék keletkezzen, ami mégis keletkezik, azt szelektíven gyűjti, a helyi alapanyagokat részesíti előnyben stb.

A minősítésről az éttermek honlapján, facebook-oldalán, a dolgozóknál való rákérdezéssel, illetve a Felelős Gasztrohős oldalán, az Étteremkereső menüpontban tájékozódhatunk:
https://www.gasztrohos.hu/



Fenntartható vendéglátóhely jelzés (kép forrása: Felelős Gasztrohős)

Bárhol is étkezünk, előre szóljunk, hogy italunkba nem kérünk műanyag szívószálat. Előfordul, hogy egyes termékeket (például limonádét, desszerteket) még éttermekben is műanyagpalackba vagy -dobozba csomagolva lehet kapni. A csomagolásról érdeklődjünk még rendelés előtt, és válasszunk inkább helyben készült csomagolásmentes vagy italok esetén üveges termékeket.